Facebook Instagram sociální sítě

9. WEBER Jičínská10 v cíli

Za horkého jarního počasí se na start všech běžeckých distancí postavilo přes 200 sportovců. Nejprve si přímo na Lidickém náměstí své rozběhy užili děti a po té se již na start post\vila dvacítka vytrvalců na 1/2 maratonskou trasu. Z touto tratí, kterou jsme po 3 letech opět zařadili do programu si nejlépe poradil Jiří Čivrný (SK NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ) v čase 1:18:40 a Markéta Vávrová (ROLNÍCI ČZU) mezi ženami. 

S půlhodinovým odstupem se na svůj závod vydalo téměř 150 běžců, kteří před sebou měli trasu 5 a 10 km. Desítka je u nás v Jičíně hlavním závodem a vždy se na ni díky štědrým prize money sejde silná konkurence. 

I pro letošek se kvalita závodníků potvrdila a výsledný čas Jiřího Milera (LAWI STARS) 33 min a 6 vteřin svědčí o svižném tempu závodu. 

Jiří Miler (LAWI STARS) svým soupeřům nedal moc šancí a zvítězil s téměř minutovým náskokem na druhého Karla Splítka (WERUNNING.CZ¨a třetího Petra Soukupa (TJ NOVÁ PAKA). Jičínský Petr Soukup si dopoledne zazávodil na silně obsazené bikové WEBER Jičínské50. Mezi ženami se prosadila Tereza Tyrychterová z Trutnova před domácí Anetou Rajmovou (AC TJ JIČÍN) a bronzovou Markétou Hlaváčkovou z Jablonce nad Nisou. 

Na nejkratší distancí 5,6 km se sešlo nejvíce běžců a dokonalou znalost trati proměnil ve vítězství jičínský Vít Doležal (POKO RUNNING TEAM) Ze stejného teamu byl i druhý Zdeněk Říha a třetí Zbyněk Letko. Ženskou kategorii nejlépe zvládla  Simona  Jiříčková (RÁDLO) před Maruškou Karbanovou (TJ Nová Paka) a bronzovou Olgou Čechovou (SOKOL FRÝDŠTEJN). 

Všech téměř šest stovek sportovců,kteří v sobotu běželi či závodili na kole pomohli Apropu Jičín, které se stará o hendikepované osoby v okolí Jičína. 

 

<< Zpět na předchozí stránku

Generální partner závodu Hlavní partneři Hlavní partneři